Familjerådgivning

Familjerådgivning är en kommunal service som innebär samtal i syfte att bearbeta samlevnadskonflikter i parförhållanden och familjer.

Familjerådgivningen vänder sig till gifta, sammanboende, särboende eller separerade. Familjerådgivningen kan också vända sig till vuxna syskon eller föräldrar och vuxna barn som har svårt att prata med varandra. Syftet är att parterna ska lära sig prata om problem på ett mer konstruktivt sätt, ett annat syfte är vägledning vid en separationskris.

Kommunen är enligt socialtjänstlagen skyldig att erbjuda familjerådgivning till behövande. Vanligtvis har man rätt till fem samtal hos familjerådgivare, och varje samtal kostar en liten summa som varierar mellan kommuner. Verksamheten lyder under sträng sekretess och inga journaler förs.

Många kommuner har ett valfrihetssystem, där kunden får välja utförare av familjerådgivning. WeMind Kungsholmen är leverantör av familjerådgivning för Ekerö Kommun. Om du är bosatt där kan du boka tid hos oss för familjerådgivning. Naturligtvis använder vi oss av våra KBT-kunskaper (kognitiv beteendeterapi) även i familjerådgivningsärenden. Hos oss arbetar legitimerade psykologer och legitimerade psykoterapeuter. Vi kan erbjuda tider hos kvinnliga eller manliga rådgivare.

Om du bor i Ekerö behöver du ett kundnummer som du får när du ringer till kommunens reception. Det går bra att boka tid hos oss innan du fått ditt kundnummer.

Boka tid här eller kontakta oss på telefon: 08-406 00 40.

Lämna synpunkter eller klagomål.